Nytt år, renässans? Hardly.

Ett nytt år ses som något fräscht och rent, en början på något nytt, ett nytt liv. Men början på ett nytt liv kan ju bara ske om man raderar sig själv och återföds som något annat. Början på ett nytt liv betyder att det som hänt innan måste försvinna. Men det går ju inte. Det som har hänt innan kan inte raderas och bara för att det är ett nytt år behöver det inte betyda att saker kommer bli bättre. Däremot kan man se ett nytt år som en motivation för förändring, en chans att ändra på saker. Inte nödvändigtvis glömma det som hänt, utan ta lärdom och bygga vidare mot en förhoppningsvis ljusare och bättre framtid. Nyårslöften är bara att slänga i väggen. Om man verkligen vill något så gör man det direkt! Nu är vi ännu närmare framtiden och det är dags för avgörande val. Låt inte tiden rulla iväg, det är min hälsning till alla er.
För man ska ju ändå komma ihåg att det man egentligen firar är att det återigen blivit
1 januari och att vi nu är ännu närmare domedagen(för att vara lite positiv).
GOTT NYTT ÅR ALLA!

Min kväll ska spenderas med några av de allra bästa! Nyårsmiddag och fest hos Sandra, sedan skutta vidare till torget innan tolvslaget för att festa vidare tills jag stendäckar någonstans, förhoppningsvis i min varma säng, även om hemma inte är ett ställe jag vill vara på just nu.

Diktatur & Envälde!

That's the game being played in this house!
Förståelse och acceptans. Det är det ända jag begär.
För att inte gå in på för mycket detaljer har min julklapp blivit indragen,
så nu måste jag pröjsa minst 5000kr för körkortet(om jag har otur).
Och mina nyårsplaner kan ha gått totalt i kras.
Ibland äger det att vara jag..  
                                    

Igår såg jag på St Trinian's för att gå in på något mycket trevligare! Kunde inte hålla mig! Filmen var rätt så mysig. Kanke inte så trovärdig, men superkul ändå! I like it! Skulle inte ha något emot en sådan skola minsann! Nu ska jag i alla fall skicka in preliminär besked till olika högskolor om det funkar. Cheers! (Click for a larger pic.)Det här kommer gå inge bra, det är för många kärringar i backen!

Utbrister jag i hoppbacken utav synen av massa klimakteriekvinnor och män i medelålderskris som fått för sig att testa på hoppen i 1 km/h. Helt okej tycker jag. Dock inte när jag ska hoppa och behöver fart. Och det är inte heller helt okej att bara dyka upp framför mig.
Ur tomma intet kommer ett förslag från pappa om att jag ska bli snowboardinstruktör som styrelsen(som han för övrigt sitter med i) i den klubb som vi åker och umgås med har lagt fram. De har ingen snowboardlärare och jag är den som åker bäst i klubben, jag får inget betalt, det är mest en kul grej och lite coolt är det, så jag tackade ja. Och de ska skicka iväg mig på kurs någon gång i framtiden. Hela idén med den här klubben är att umgås och ha kul med folk från bosnien. Det är ett sätt för ungdomar att lära känna sin kultur och sina rötter. Och självklart för de äldre att partaja loss och kliva ur sin depression som kriget och allt som gått förlorat har skapat. Sista dagen konverterade min bror till snowboard och jag tror han är lite fast. För att citera Helena "Jag kanske är en naturbegåvning i snowboard!" men jag tror seriöst att min bror är en gnutta naturbegåvning. Det är helt sjukt vad fort han lyckades åka upp med liften och susa ner för backen. Eller så är jag bara en bra lärare, höhö. Under denna vecka har jag även märkt hur jämnåriga ungdomar ligger efter i sin mentala utveckling. Det kändes som om jag var tillbaka i sexan igen. Det var samma slags dramatik och samma slags beteende som jag valde att hålla mig utanför. Sådant folk intresserar inte mig. Tjejer som anser att det viktigaste är att vara populär och som inte vill ha med dig i deras så kallade "innegäng" om du inte tycker som dem. Sådan är inte jag. De märktes ganska så direkt att dem ogillade mig. Det märktes av det faktum att de inte sa ett ord till mig förrens de blev tilltalade. Intimidated kanske? Och jag märkte vad för slags folk de var redan första gången jag såg dem. Jag har inte samma syn på livet och det märks att de är ganska så naiva och har missat hela poängen med att leva. Jag är tacksam för alla mina vänner, de är äkta. Och något annat som är fegt och barnsligt är när man snackar skit om någon och tycker att personerna i fråga har helt fel men sedan ändå väljer att vara med dem. Ibland är tjejer helt hopplösa. Jag valde att ta avstånd från brudarna som fick mig till att vilja spy.
För övrigt var veckan helt fantastikt. Snövitsnö så långt ögat kan nå och så kallt att snoret fryser. Jag ville inte åka hem, inte riktigt än. Men sedan brister pappa ut med nyheten att vi ska tillbaka till påsk igen, och då kändes det genast bättre. Efter en kopp med het choklad och grädde for vi hemåt med Janis Joplin i högtalarna.                                                Me & my crew<3

Deck the physics lab with vectors!

Det är så extremt skönt och jag är så extremt trött. Men nu är det jullov!
Och alla är glada för snart är det jul. Själv firar jag inte jul. Inte alls. Vi har inte ens någon julgran iår. Men pynt har vi i fönstren. Mest för att det är mysigt och stämningsfullt.
Tidigt imorgon bitti far jag till Kläppen, jag kommer hem om sju dagar.
Troligtvis kommer jag inte uppdatera, men det är mycket möjligt att det dyker upp något inlägg om jag har tillgång till internet.
Det pulserar i huvudet. Och så har det varit hela dagen. Men när jag ser brädan lutandes mot väggen fylls jag av längtan och märker inte av huvudvärken lika mycket. Och jag glömmer för en sekund att pappa är ett levande nervvrak som vilken sekund som helst exploderar på någon just för att han/hon var på fel ställe vid fel tidpunkt. Och det brukar vara jag.

porrige is not my cup of tea..

Behöver jag egentligen förklara hur mycket jag avskyr Lysekil? Jag tycker inte det behövs alls. Det finns alltid en risk att blåsa bort så fort man tar ett steg utanför dörren. Och det snöar aldrig här, det regnar. Och när det väl blir så kallt att det faktiskt börjar komma lite snö blir allting till slask inom loppet av fem sekunder. Och det är kallt. Precis hela tiden. Och folket är drygt, verkligen skit drygt. Den dagen då jag lämnar denna fruktansvärda håla att tillbringa sin vinter på kommer vara en mycket lycklig dag! Och jag tycker faktiskt inte gröt är mat. Så sluta med det.

Idag fäste jag extensions på Tess, resultatet blev najs :D


EAT ME! and she grabbed the cookie.

Stora mängder av mat + stora mänder av kakor= spy glitter
Och det är faktiskt första gången på oändligt länge som jag inte har några skolböcker hemma. Det känns extremt bra. Och en annan sak som är väldigt bra är att jag ska till halkan imorgon. Blev glatt överraskad när jag upptäckte att Sofia och Isabell också ska dit, och mörkerkörningen gick ypperligt. It's gonna' be fun!
Och något annat som är extremt trevligt är att på lördag far jag iväg till kläppen/sälen för snowboarding. Jag kommer vara borta en hel vecka och det är tydlingen en hel del snö där :D

Lusse-fucking-Bandy!

Om du var med och vill ha bild, just hojta! I have manymany more!

Are we human, or are we killers?

Monster.

Det här borde förbjudas.

NU!

Jag gråter.
Det är VIDRIGT och SKAMLIGT!

Är det mänskligt beteende? Skulle inte tro det!

Det finns inget vidrigare och ynkligare än att ge sig på ett stackars försvarslöst djur.

Har de inga hjärtan, gråter de inte?

Hur kan man vålla en levande varelse sådan smärta?

Försvinner inte en bit av själen?

Brister inte hjärtat?

Hur kan man behandla djuren så här, hur orkar man se dem plågas?

Väljer de att blunda för den egna vinstens skull?

Hur kan folk vara så giriga och fåfänga till bekostnad av våra ärligaste vänner?

Hur kan modeindustrin fortsätta göra pälsen till något "hippt"?

Hur kan NÅGON vilja bära päls.

Hur kan de leva med sig själva, hur kan de sova om nätterna?

Det är skamligt.  

 

Och den värsta känslan av alla är känslan av att inte kunna göra något..
                                                           PETA

Kool flattop!

Gräva ner sig i 1700-talet och läsa om massa olika intressanta gubbar.
Det är inte så kul som det verkar, jag lovar. Det finns tusen saker jag hellre gjort.
Idag var jag i alla fall och prova ut studentmössa! Helt sjukt vad fort tiden går!
Nu är det en syssla mindre att göra inför studenten.

Jag kollade igenom min gamla musiklista och blev återigen
kär i Horrorpops och  Patricia Days skönhet. Den kvinnan har allt!


Ulla Winblad glad & kåt, gungar i roddarbåt!

Det är en sådan dag då jag halkar på vägar täckta med is
och skrattar åt min röv som fått sig en ordentlig smäll.
Det är en sådan dag då jag fått i mig så många kakor och
så mycket mat att jag nästan spyr över min tastatur.
Och det är en sådan dag då jag nästan kväver mig själv med gott te.
Just nu är det ett sådant tillfälle, moment,  då jag faktiskt inte stressar så
mycket över att jag har svenska prov på torsdag och två inlämningar på fredag.
Det och en träpåle kan Lna få stoppa upp i analen tills hon börjar skrika av smärta :D

Och just för inte så länge sen hade alla som var i simhallen från kl.17.30-19.30 ett halellujah moment! Vi hade vårt egna vackra lucia framträdande med världens bästa Helena som lucia. Först sång på land och sedan "konstsim" med facklor utförda av oss tärnor och stjärngossar, medans lucia satt på en flotte och såg söt ut.

Sparkle miss!! SPARKLE!

Enligt mig har Hallmark gjort den bästa versionen av Alice i Underlandet.
Filmen är gjord 1999 och den har en underbar bunt med kända skådisar, b.la. Whoppi Goldberg som spelar the Cheshire Cat, Miranda Richardsson som Queen of Hearts, och Martin Short var helt genial som The Mad Hatter!
Filmen följer boken bättre än någon annan version av Lewis Carrolls bok jag sett innan. Jag minns när jag såg den första gången och skrek hysteriskt till pappa att han fort skulle komma med ett videoband(ja, det var så länge sedan) och spela in.
Jag kan knappt vänta tills Tim Burtons version kommer ut(2010)!
Med Johhny Depp som The Mad Hatter och  Helena Bonham Carter som Queen of Hearts kan det inte gå fel!  

 
Den gröna texten i vänstra hörnet är ganska gay.
 
Den gröna texten i vänstra hörnet är ganska gay.

Följ min blogg med bloglovin

Russian Roulette is not the same without a gunEntropi

Allt går mot kaos.
Entropin ökar.
Universums första år var "det städade rummet", allt var i sin naturliga ordning.
Men nu går vi mer och mer mot oordning och kaos.
Jag har nog alltid varit där & alltid varit påväg dit.

Min dag har varit helt underbar, fylld med massa fysik. suck. Jag tror inte det hjälper om jag pluggar så mycket mer nu. Jag är alldelles för trött för att ta in något. Jag får helt enkelt lita på mig själv och att jag kan tillräckligt mycket för att få g. Jag satsar inte på så mycket mer. Det är näst intill omöjligt. Efter skolan var jag på stödfysiken för att plugga mer inför provet med en lärare som kunde hjälpa och jag förstod precis allt han sa och han var mycket mer pedagogisk än min nuvarande lärare. Om man ändå kunde byta. Har absolut inget emot min lärare, han är chill. Men han kan inte förklara.
På måndag har jag i alla fall min sista körlektion innan halkan den 17 :D
Tvek på om det blir GG:s till helgen. Efter att ha öppnat min plånbok och blickat lite framåt insåg jag att jag inte har råd men något just nu. Jag ska betala studentmössa, balklänning, tillbehör, ny tatuering och en cypernresa med klassen(om den blir av). Jag får vänta till min nästa lön innan jag drar ut på krogen. Annars är alla mina pengar för annat slut.

Länge leve fysik b!

Eller inte.
Jag har fysik b prov i elektromagnetism på torsdag. Och det känns inte alls bra. Våran lärare är extremt dålig på att förklara. Han är som ett sömnpiller, jag somnar varje gång han öppnar käften. Jag är så extremt opepp och omotiverad när det gäller allt. Och det är kallt,  jag fryser precis hela tiden. Om jag kunde gräva ner mig någonstans och sova skulle jag göra det. länge. Jag orkar inte ta tag i fysiken. Men jag måste. Jag har så extremt mycket annat att göra. Jag har varit stressad hela helgen och brutit ihop flera gånger. I need a break! Det är ganska mycket nu och jag är bara trött. Jag längtar till helgen iaf när den här veckan är över och då jag antagligen drar med mina amöbor, Johanna & förhoppningsvis Helena till GG:s på fredag och på lördag är det fest hemma hos Tess.
Jag har somnat flera gånger och inte riktigt varit med. Det ända som var underhållande och höll mig uppe idag var fotolektionen. Då jag för övrigt helt ensam lyckades riva hela studion under en fotosession. Grymt roliga bilder blev det i alla fall :D

Om ungefär 30 minuter har jag förhoppningsvis grävt ner mig i fysikens underbara värld.
Hörs sucket ända dit?

RSS 2.0