summers in a van

             
                                                                  Pic: we heart it

Kommer du ihåg? Vi skulle fara runt i europa i vår egna Volkswagen mini-van och besöka fina städer. Vi skulle installera en soffa längst där bak där vi kunde sitta och chilla. Det skulle vara sommar och det skulle vara varmtvarmtvarmt ♥ Vi skulle crusa runt på småvägar och lyssna på fin musik och bara njuta av stunden. Det var allt finfina planer!

Just nu, just idag denna gråa söndag sitter jag och undrar, vart har egentligen kylan tagit vägen? Det bara regnar. Igår satte vi upp lite mysigt julpynt i våra fönster och fina små is-tappsljus på terassen. Tess mamma tog ut sina två små snögubbar i trädgården där de tillsammans bland granris och annan belysning fick hjälpas åt att lysa. Men..var är snön? Det känns lite fel med bara massa regn som droppar ner på belysningen.. Det måste bli kallare! Tänk om det inte kommer någon snö till 20 december! Oh noes! Jösses vad jag snackar om snö hela tiden, men det vore ju bara rätt med lite vitt på marken!

among the flowers

             
Jag låg bland blommorna och stirrade upp mot himlen. Molnen formades till olika figurer och vinden blåste lätt i mitt hår. Det var en så vacker dag, solen sken och det var varmt ♥ Nu är vintern påväg och jag väntar på snö.

music from before

              
 
               
                 Det var en fin dag idag. Fika hos Tess med bullar och té och solen sken ♥


A Good Morning Wind

           
           
Jag har redan varit duktig och morgontränat. Cyklade i total motvind till sjukhuset, höhö.

Gloomy sunday


Star Wars och Transformers hela helgen, det är fina grejen! Just nu sitter jag i mörkret och lyssnar på fin musik. Ute är det äckligt, kallt och fuktigt. Det har regnat. Så har det varit hela dagen. Deprimerande. Jag har suttit inne och tänkt på mest ingenting. Det är så trist att man rättar till festivalbanden om och om igen eftersom de ligger huller om buller om och om igen. Armbandet jag tillverkade hos Ana sitter fortfarande kvar på handen. Den ska ingenstans än. Ana ska med oss till Kläppen i december. Kan det bli bättre! ♥

Old Mr Teddy

           
Pappas gamla nalle ♥ gömmer sig bakom gardinerna i mitt rum. Han kollar nog igenom alla bilder på collaget. Där sitter han och tror att jag inte kan se honom, men det kan jag! Jag överraskar honom med en blixt! BLIIIIXXXT. 

I got a mouth full of Crabs yeah!

           
                                     Jonathan skickar så klockrena wtf-länkar ibland.
                                              Däribland den här. Jag menar.. WTF!?

Aurore, l'enfant martyre

Aurore- en av de hemskaste och sorligaste filmer jag någonsin sett. Helt verklighetsbaserad. Jag blir så arg, jag blir så arg när jag vet att sådant förekommer just nu och troligen alltid kommer att förekomma. Varje år faller ca 100 miljoner barn offer för barnmisshandel, 100 miljoner! Det är 100 miljoner för mycket! Den här världen är fullproppad med orättvisor, grymheter och ondska. Ren ondska. Den är full av rent sinnesrubbade människor, INGEN som får för sig att göra något sådant här mot en annan levande varelse kan vara normal, de kan inte vara helt friska. Jag frågar mig själv ständigt hur det kan finnas människor helt utan själ som kan utföra sådana här vansinnesdåd? Jag orkar inte. Jag orkar inte med det och jag orkar inte med de. De borde slaktas om något annat, de borde lida i all evighet de borde utsättas för samma grymheter tills de faller ihop och dör och sedan även när de är döda borde de lida, lida för alltid! 
Aurore Gagnon var en liten flicka som föddes 1905 och levde i staden Ste. Philomène de Fortierville i Quebec, Kanada. Där bodde hon i ett hus tillsammans med sin mor, far och tre syskon. En till synes lycklig och idyllisk familj tills en dag då Aurores mamma insjuknar i tuberkulos och tvingas läggas in på sjukhus. Hennes far gifter om sig med en förförande och hemskhemsk häxa samma dag som begravningen av Aurores mamma äger rum. Han har under en längre tid vänsterprasslat med just denna kvinna medan hans fru låg på sjukhus. Efter giftermålet brakar helvetet loss. Två av Aurores småsyskon dör en minst sagt ifrågasättande död, potatisförgiftning och kvävning. Deras nya moder ser stora likheter mellan Aurore och hennes mamma och börjar då porträttera Aurore som syndabock för hennes far och byns präst (som btw är ett riktigt rötägg! Lärd jo visst! Vad fan ska du med alla dina böcker och allt ditt studerande till när du är dum och ignorant och fullständigt skiter i alla andra!). Misshandeln av Aurore börjar av både hennes far och styvmor. Aurore var då åtta år. Jag måste varna er att det är en fruktansvärt brutal misshandel av en så liten flicka. Byn väljer att blunda och ignorera en längre tid av rädsla och för att prästen säger åt de att lämna familjen ifred. På den tiden betydde kyrkans man så mycket mer. Vilket är riktigt hemskt i mina ögon, missbruk av den sorten var säkerligen mycket vanlig. Men en dag orkar byns folk inte höra på skriken av smärta från familjen Gagnons hus, de orkar inte lyssna på häxans lögner, de vill inte blunda mer. Och efter en hemsk upptäckt tar de tag i saken en gång för alla! Men de kommer för sent. Aurore ligger på golvet med sin äldre syter om sig. Hennes kropp är full av hemska sår och ärr och hon är helt sönderslagen. Aurore dör strax efter att de stormat in i huset efter två år av brutal misshandel, hennes lilla kropp orkade inte mer. Hon var då endast tio år gammal. Strax efter Aurores begravning grips hennes styvmor och far för mord och rättegången mot dem börjar. Styvmodern döms till hängning och fadern till livstid fängelse. Dagen hängningen skall äga rum ändras domen till livstid fängelse på grund av allmän påtryckning. Hon släpps efter 15 år på grund av dålig hälsa och dör flera månader senare av cancer. Fadern släpps efter fem år för gott uppförande.
Då frågar jag er är det rättvisa? De skulle ha piskats hårt! Båda två i resten av deras liv tills de kollapsat, precis som Aurore. De skulle ha fått spikar uppkörda i benen! De skulle ha blivit brända på varenda centimeter av deras kroppar! DET är rättvisa. Och kom inte och säg något annat! Aurore kan aldrig komma tillbaka. De förstörde en perfekt liten ängel. Jag hoppas verkligen det finns något bortom livet. Jag hoppas verkligen det. Jag hoppas det finns ett ställe av ständigt lidande för avskum som de!
Om ni vet att något sådant här förekommer där ni bor, någon ni vet, något ni misstänker, blunda inte! Agera, gör något, vad som helst, försök ta reda på om dina misstankar stämmer och ta barnet fort därifrån! Gör inte barnet en stor björntjänst genom att vända ryggen till. Du vet varför han/hon ljuger. Av rädsla.


           

                           För att läsa mer om Aurore och rättegångarna klicka här.


AoaPB!

Den som lyckas gissa vad det står för får en liten webb-kram i form av en länk eller nåt, höhö ♥
Jag är på bättringsvägen. Eller så känns det som i alla fall så vi kör på det! Fast jag känner mig fortfarande lite knas i huvud- och näspartiet. Men nog om det, jag börjar trötta ut mig själv en aning faktiskt. När man är sjuk så har man mest bara jobbigt och tråkigt, så jag ritade lite istället. AoaPB! Jag är inte världsbäst på något sätt men det är kul när man väl orkar ♥ och med nypressad lemonadjuice kan det inte bli fel!

           
           
           
                                                                  Kladd, kladd :3

This time baby I'll be bulletproof!

           
             
Jag mår bättre nu. Fast mitt huvudet gör fortfarande lite små ont. Jag lyckades få ner den skyhöga febern med alvedon. Den ständiga räddaren i nöden! Riddaren på den vita hästen som sagt! Jag frös som om jag vart en is-tapp. Det kändes som om jag tagits ut ur ett kylskåpet på tining men att jag var så kall att det inte gick. Jag kämpade för att inte hacka tänder eller skaka men när man väl börjat är det svårt att sluta. Jag lyckades få i mig lite soppa och sedan lindade jag in mig i en badrock, strumpor och två täcken. Något som kändes som en timme senare kokar jag och allt hamnar på golvet. Usch, hatar att vara sjuk. Och jag tror inte jag har svininfluensan för att lugna Helena lite ♥ Jag har inte haft några svårigheter med att andas. But you're to cute! Jag hoppas verkligen jag blir frisk snartsnart. Det är inte kul att ligga hemma och bara sova och ha ont i huvudet. På fredag är det meningen att jag ska dra med Elina till lite folk vi träffade på arvika och sprida de härliga vibbarna igen! Vi får se. Till dess får jag väl drömma tokiga drömmar. Det är det enda jag har som underhållning just nu.
           

SICK

Jag har ont i huvudet. Sådär feber-ont i huvudet. Det är inte så kul. Imorse gjorde hela kroppen ont. Ben, knän. Musklerna riktigt värkte. Jag tror jag blev sjuk igår. Jag vet inte riktigt hur, det bara kom precis sådär! Jag som ALDIRG brukar bli sjuk. Jag var hemma hos Fredrika på lite förfest när vi sedan kom på att vi måste sticka till ica för att köpa dricka. Det regnade ute så vi sprang till bilen som stod bara några få meter från dörren till Fredrikas lägenhet. Direkt när jag hade satt mig ner kände jag hur mina ben började värka, sådär värka innan man får feber eller när man har feber. Jag tänkte inte mer på det utan hoppades att det skulle gå över, jag kanske sprang ovanligt hårt eller något, haha. Men icke! Framåt kvällen mådde jag bara sämre och jag började få feber-ont i huvudet och må illa, inte sprit-illa. Jag insåg att om jag drog vidare med de andra till Sjökanten skulle min vistelse inte bli speciellt trevlig, inte de andras heller, kul att hänga med en sjuk liten brutta, haha. Så jag ringde hem. Mamma hämtade mig och jag la mig sedan ner i sängen med en ömmande kropp. Nu sitter jag i min säng sådär ovanligt varm för att vara jag med en Hello Kitty glass min fader köpt ♥ muma! Måste ju svalka mig!

           
           

The Little Town With the Really Big Secret

Jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Tårarna bara rann och jag blev alldeles svag i benen. Blundar välden? Eller blundar vi? Det förekommer sådant här varje dag utan att vi har en susning om det. Hur mycket är det regeringen döljer för oss? Vad är det för grymheter som pågår just i Sverige och våra grannländer som vi inte vet om, som vi inte FÅR veta om. Människan porträtteras i mina ögon som en best, en best vars enda uppgift är att döda och skada för egen vinst. Allting handlar om pengar, sedan vem som får betala spelar ingen roll, så länge vi själva får det bra. Det sorliga är att de som oftast faller offer är de mest försvarslösa. Varelser vi egentligen borde skydda. Jordens djur. Ni som sett dagens nyheter vet av vilken anledning jag skrivet detta inlägg. Den årliga delfin massakern i Japan.
 
        
                 För att läsa mer om The Cove dokumentären tryck här och här.

Jag tycker det är dags för oss att vakna en gång för alla och visa att vi inte tolererar sådant här! Hur många fler blodbad och offer måste det bli innan någonting görs och med görs menar jag stoppas, HELT! Är vi så hjärtlösa? Var har den mänskliga gnistan tagit vägen? Har vi verkligen blivit råa och hjärtlösa bestar? Jag vill inte tro att det är så, för en del av mig tror fortfarande på människans godhet och jag vet att om vi alla hjälps åt, på det bästa sätt vi förmår, kan vi åstadkomma en förändring, en förändring till det bättre. Så jag föreslår för er som vill och orkar, för er som fortfarande har ett hjärta, för er som fortfarande bär på den mänskliga gnistan och tror innerligt på den, för er som inte har ett huvud dränkt i egna intressen, ett huvud dränkt i pengar och materia att skriva på petitionen här. Känns kanske inte som så mycket och det känns kanske avlägset men det är någonting och tillsammans är vi starka! Så är det!
Men kom ihåg, det är inte bara Japan som står för detta hemska övergrepp, ta en noggrann titt på våra närmsta grannländer, oskyldiga är dem inte. Ondskan är precis runt hörnet.

The city sleeps in flames

           
Jag är inte död eller så. Lovar. Jag har bara varit allmänt lat och dator trött. När man är sådär borta från datorn är inte längre den älskade apparaten det första man sätter på när man kommit hem, därav den kassa uppdateringen. Jag har helt enkelt inte haft lust att greja med datorn. Jag har läst massa istället. Men någon råga på frånvaron får det nog vara! haha. So I'm breaking the silence! I helgen besökte jag min budala Ana, göteborg skönaste om än knasigaste brud, totalt ostress. Vi chillade runt på stan och kollade läskiga filmer på kvällen. Vi hade planer på att dra ut men lördagskvällen föll vi båda två bokstavligt talat ihop i hennes rum. Benen var nästan spagetti och hjärnan deg, i alla fall Anas för hon låg som en liten säck på sängen och suktade efter vattenpipan. Vi drog då fram en stor tallrik med chips, cupcakes och choklad som vi sedan proppade i oss som två glupska vargar. Notera att vi nästan precis innan hade käkat både sushi och något experiment hennes mamma hade lagat åt oss, båda mums ♥ Ana var nära att kasta sig genom fönstret den kvällen och jag nära att dänga huvet i hennes garderob. Filmen var läskig ok.                   

In the valley from that seald of time, I lose myself among tiny drops of light

           
Jag sitter i mörkret framför datorn med en kopp té och två chokladbitar. Klockan är snart halv ett och jag borde kanske lägga mig, har massor jag ska hinna göra imorgon. Men jag har vänt på dygnet och är inte ett dugg trött(bortsett från enstaka gäspningar) och det är mycket trevligare att sitta och mysa med té och choklad kollandes på Rozen Maiden. Jag fick ett infall att se alla avsnitt igen eftersom det var länge sen jag såg dem och så är det ju onekligen en av de bästa animeerna♥
Idag tog jag mig ner till stan och träffade Tess och Melanie, vi satt på Café Kungsgatan och drack té och åt chokladbollar. Utanför blåste det och var kallt, men humöret var allt mer än höst. Det var mysigt att sitta inne i värmen i behagligt ljus med två underbara människor pratandes om allt möjligt. Jag har saknat deras sällskap och allt fint vi hade för oss så vi bestämde oss för att träffas mycketmycket oftare, det fick bli vårt löfte för vi höll alla med om att så ofta som vi hunnit träffas på sistone är nästan lika ofta som aldrig. Och det går minsann inte för sig! haha

hI I'm danger! hI I'm gangster! hI I'm mightier than any power ranger!


Bara de värsta godisarna finns i skålen, ni vet lakrits och sådana där hård kuddliknade saker med massa färger i olika lager. I lördags fick vi massa knackningar på dörren och det var dit allt det bästa godiset gick, så klart. Och min bror kom hem med massa skumt som nu är uppätet. Jag skulle vara lite gladare om vi hade persikor, ja jag är fortfarande sugen, jag vill bara sörpla i mig den goda saften!♥ I lördags stack jag och de bästa till Havsbadet för att festa och fira Halloween. Först hade vi vägarna förbi Fredrika och satt där en bra stund och lyssnade på chill musik och hade livliga diskussioner om allt möjligt medan vi sörplade i oss goda drinkar. Emil var utklädd till Charlie Chaplin vars mustasch var påväg att försvinna. Lite roligt att man faktiskt kunde observera hur den bit för bit föll av, haha. Inne på plats träffade jag Jessica som jag saknat något fruktansvärt mycket! Blev så grymt glad av att se den kvinnan! Fysikgänget var återigen samlat, det är härligt när Helena åker hem så ofta! Vi blev misstänkta för att vara samma person. Inte så konstigt kanske.. båda har rött hår, lugg, svart lång topp, svarta leggins/jeans och dessutom är sket snygga, haha.
Jag har en blåsa i munnen som jag haft ett bra tag nu. Det är jobbigt att äta. Har lite svårt att ibland avgöra om jag har ont i tanden eller om det är blåsan som spökar eller både och. Den är nämligen placerad väldigt nära min "paranoida" tand och jag är nog världens mest paranoida människa när det gäller tänder. Blir alltid rädd att jag har hål så jag besöker tandläkaren oftare än man måste och jag får alltid samma svar, inga hål och super fina tänder.
Nu ska jag fortsätta med att greja diplomet till ASS84, den bästa skidklubben around säkerligen! Efter att ha gjort klart collagen blev jag tillfrågad att designa deras diplom också så jag håller på att greja lite olika förslag som de sedan ska få välja mellan. Lite tufft att det är mina diplom som kommer delas ut till barnen! Och iår kommer det massa folk från Bosnien som ska åka med. Speciellt utvalda studenter som blir sponsrade en resa hit! Det är inte illa det!


RSS 2.0